SİVAS / MERKEZ - Durdulu Ortaokulu

Durdulu Ortaokulu

DURDULU KÖYÜ DURDULU KÜME EVLERİ DURDULU ILKOKULU BLOK NO 130 MERKEZ / SİVAS
Vizyon
Öğrencilerimizi ve yöre halkımızı geleceğe hazırlamak, karşılaşacakları güçlükler karşısında yılmamayı, çözümsüzlüğün değil çözümün bir parçası olmayı hayat felsefesi haline getirmelerine yardımcı olmak, teknolojik imkânları başta öğrencilerimiz olmak üzere eğitim bölgesinde yaşayan tüm insanlara tanıtmak, bu konuda öncülük etmek, durağan değil kendini ve etrafını yenileyen, yenilerken kendi değerlerini de korumayı bilen bir nesil yetiştirmek.Kurumumuz eğitimi ilgilendiren bütün konularda olduğu gibi eğitim-öğretim yöntem ve teknikleri konusunda da karşısında çıkan fırsatları değerlendirme arzusundadır.Bu bağlamda eğitim-öğretimle alakalı gelişmeleri ve yerel ve bölgesel bazda hizmet içi eğitimleri takip etmekte ve katılmak için başvurular yapmaktadır.Genç öğretmen kadromuzla Erasmus+ projelerini yakından takip etmekteyiz.2017 ve 2018 yıllarında Erasmus+ projelerine başvurulmuş yine aynı yıllarda 3 e-twinning projesi gerçekleştirilmiştir.Bu bağlamda proje üretmek ve AB projelerine etkin katılıma kurumumuz çok önem vermektedir.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri doğrultusunda; öğrencilerimizi Atatürkçü ve bilimsel düşünce ışığında kendilerine, ailelerine, topluma ve çevreye olumlu katkılar yapan, ilgi ve yeteneklerini geliştirerek onları hayata ve üst öğrenime hazırlamak için varız. eğitim altyapımızı çağın en son teknolojisi ile tamamlayarak; eğitim kalitesini sürekli geliştiren, çevresinde bilim ve kültür merkezi olan, tüm ilköğretim okullarına örnek ve öncü bir okul haline gelmek.
Başarılar
Her sene başarılı liselere birçok öğrenci kazandıran okulumuz bu başarılarıyla bir köy okulu olmasına rağmen Sivas´ta adından sıkça söz ettirmektedir.2016-2017 eğitim-öğretim yılında fen lisesine öğrenci göndermeyi başaran kurumumuz bu anlamda Sivas´ta ses getirmiştir.Ayrıca Sivas´ta başarılarıyla adından söz ettiren Anadolu Liselerine de birçok öğrenci yerleştirmiştir.
Karayolu
Taşımalı eğitim yapılıyor.5 adet servis var.
Durdulu Köyü Merkez SİVAS
Sivas merkeze uzaklığı 41 km dir
orta
Futbol,masa tenisi, kork tenisi, voleybol, basketbol vb.